Legislatie arme si vanatoare

Legislatie arme si vanatoare

Legea - 407 / 2006 - vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic
Citiţi mai mult: http://legeaz.net/legea-407-2006-vanatorii/

INSTITUTII PUBLICE ROMANE:

AGVPS - Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilot Sportivi din Romania
Web: www.agvps.ro
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

RNP - Regia Nationala a Padurilor - ROMSILVA
Web: www.rosilva.ro
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Ministerul Mediului si Padurilor
Web: www.mmediu.ro
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.Vanatoarea in Romania este posibila cetatenilor straini in urmatoarele conditii:

- vanatorii straini solicitanti trebuie:
• sa fie membri ai unei  societati de vanatoare din tara de domiciliu
• sa cunoasca si sa accepte toate regulile si conditiile de vanatoare din tara noastra (www.agvps.ro / www.rosilva.ro / www.mmediu.ro)

- intrarea in tara cu arma se face cu - SCRISOARE DE INVITATIE LA VANATOARE / ARME

- prezenta cu acte valabile necesare:
• permis de vanatoare
• permis de port arma
• carte de identitate / pasaport
• asigurare medicala  internationala contra accidentelor de vanatoare
• arma detinuta cu care se doreste a participa la vanatoare: marca, seria, calibrul
• licenta de vanatoare
• certificat de sanatate sau pasaportul cainelui(daca este cazul)

- date de precizat:
• data intrarii in Romania
• data plecarii din Romania
• punct de trecere al frontierei, intrare si iesire
• perioada si speciile solicitate la vanatoare

- organizam Partide de Vanatoare ce se vor desfasura NUMAI pe baza AUTORIZATIILOR DE VANATOARE (PERMISE DE VANATOARE TEMPORARE) - eliberate NUMAI de Asociatiile de Vanatoare legal functionale si emitente, cu care colaboram.

- vanatoarea se efectuiaza numai in grup, minim 2 - in prezenta unui insotitor - organizator de grupa, care va fi raspunzator de protectia, siguranta si organizarea in cele mai bune conditii a partidei de vanatoare

Vanatorii din Uniunea Europeana nu au nevoie de viza pentru intrarea in România.
Pentru vanatorii din statele din afara Uniunii Europene este nevoie de viza pentru a putea intra pe teritoriul României.
Nu este permis transportul munitiilor in bagajul principal.

Conform legislatiei din Romania:
- pot fi introduse maximum 50 de cartuse pe carabina / 100 de cartuse cu alice pentru fiecare arma
- calibrul nu trebuie sa fie mai mic de 5,6 mm; este interzisa vanatoarea cu mai mult de 3 cartuse in incarcator
- un vanator poate avea maximum 2 arme, chiar daca sunt de acelasi calibru
- cainele de vanatoare poate fi adus in Romania insotit de certificat sanitar-veterinar, care sa nu fie mai vechi de 10 zile inainte de data intrarii in tara. Cainele trebuie sa fie vaccinat contra turbarii, cu cel putin 1 luna si cel mult 12 luni inaintea datei intrarii in Romania.


 

Explicații suplimentare - legale, adevărate și universal valabile - pentru România:

- În primul rând, REGULA DE BAZA: În România un străin poate vana doar dacă este vânător în țara de rezidenta !

acest lucru înseamnă că, pentru a obține AUTORIZATIILE DE VANATOARE (PERMISE DE VANATOARE TEMPORARE) - eliberate NUMAI de Asociatiile de Vanatoare legal functionale si emitente, cu care colaboram (completate cu persoanele acceptate la vanatoare ~ VANATORII participanti / tipul de animale~păsări ce urmeaza a fi vanate / intervalul de zile ~ durata vanatorii) trebuie sa aveti urmatoarele documente - toate impreuna - pe numele dvs. si valide:

- PERMIS de PORT ARMA: în primul rând, cel mai important, trebuie să aveți pe numele dvs. un PERMIS de PORT ARMA (pentru armă de vânătoare / nu Kalașnikov sau pistol :-)), eliberat de tara de rezidenta; acest lucru arată/dovedește că posedati legal cel puțin o armă de vânătoare (nu trebuie neapărat sa o aduceti cu dvs. în România) și știti cum să mânuiti/folositi o armă de vânătoare.
CINE NU ARE PERMIS de PORT ARMA - NU POATE VANA IN ROMANIA (logic, dacă cineva nu a tinut niciodata o arma in mana sa - cum poate el merge la vânătoare ...).

Deci, PERMISUL de PORT ARMA are 3 funcții:
- Puteți cumpăra / poseda legal o armă
- Puteți călători cu arma
- Este ca o licență in a utiliza arme de foc, arată/demonstrează că știti cum să mânuiti/folositi o armă de vânătoare (pentru aceasta particularitate avem nevoie de acest document)

- PERMIS de VANATOARE: arata ca sunteti VANATOR - drept si titulatura a dvs. - in tara de rezidenta; trebuie să aveti un certificat ~ licență ~ document care sa ateste aceasta (în UE, România inclusiv, este numit Permis de Vanatoare si e ca un mic card, care arată că ești Vanator, drept si titlul în sine).

ATENTIE! : se poate crea o confuzie, atunci când cerem PERMISUL de VANATOARE ne referim la un document emis de țara dumneavoastră de rezidenta, ce-l atesta; desigur, în România avem grijă noi - la modul intermedierii si punerii in contact - de intocmirea dosarului privind obtinerea de permise de vânătoare temporare în sensul hartiilor ce reprezinta AUTORIZATII DE VANATOARE (PERMISE DE VANATOARE TEMPORARE) - eliberate NUMAI de Asociatiile de Vanatoare legal functionale si emitente, cu care colaboram (completate cu persoanele acceptate la vanatoare ~ VANATORII participanti / tipul de animale~păsări ce urmeaza a fi vanate / intervalul de zile ~ durata vanatorii), documente pe care trebuie să le avem mereu la noi pe teren/camp atunci când suntem la vânătoare, în cazul unui control al Poliției ...

- ASIGURARE MEDICALA: Asigurare Medicală Internațională care sa acopere posibile accidente de vânătoare; in România, atunci când mergi la vânătoare, trebuie să ai asigurare medicală împotriva accidentelor de vânătoare, valabila pe întreaga durata a vânătoarii. Se poate face si în România, dar ar fi mai bine dacă o puteți face în țara dumneavoastră.

- În România vânătorii sunt membri ai unei Asociații de Vânătoare, pentru aceasta avem CARNET DE MEMBRU VANATOR - în documentația nu am nevoie de acesta, dacă in tara dvs. nu exista/aveți ceva de genul asta.


 

© 2012 OrganizeHuntingInRomania.ro